Karabaş Otu (Lavandula stoechas L.)-65 g

İçindekiler: Gölgede Kurutulmuş Karabaş Otu (Lavandula stoechas L.)
Net 65 gr (+/- %5) Karabaş Otu içermektedir.
175,00 ₺
Ürün Kodu: GI-KO002
+ -

Doğadan toplatılarak, gölge bir alanda kuruttuğumuz şifa dolu karabaş otu bitkisini sizlere 65 g olarak pakette sunuyoruz.

L. stoechas Türkiye'de eski çağlardan beri yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bu bitki halk arasında 'karabaş otu', 'gargan (Muğla)', 'kesisotu', çoban bağırtan', 'kafa supuren', 'karan çiçeği', 'lavanta çiçeği', 'karahan', 'Muğla kekiği' ve 'yalancı lavanta çiçeği' isimleriyle bilinmekte olduğundan akademik araştırmalarda söz edilmiştir.

Genellikle infüzyon (demleme) şeklinde (% 25) kullanılır.

Karabaş otlarının demlenmesi veya kaynatılması şeklinde hazırlanan çayın öksürüğe, bronşite, soğuk algınlığına karşı etkili olduğu yapılan pek çok araştırmada tespit edilmiştir.

Arzu ettiğiniz yoğunluğa bağlı olarak karabaş otunu belirleyin. Suyunuzu kaynatın, ardından biraz bekletin. Yeterli sıcaklığa ulaşan suya karabaş otunu da ilave ederek 5-10 dakika demlenmeye bırakın. demleme sona erince karabaş otlarını süzerek çayınızı tüketebilirsiniz.

 

EGET Vakfı İktisadi İşletmesi’nin sattığı ürünlerden edinilecek gelir öğrencilere burs olarak aktarılmaktadır.

DOĞADAN SİZE, SİZDEN EĞİTİME

Doğadan toplatılarak, gölge bir alanda kuruttuğumuz şifa dolu karabaş otu bitkisini sizlere 65 g olarak pakette sunuyoruz.

L. stoechas Türkiye'de eski çağlardan beri yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bu bitki halk arasında 'karabaş otu', 'gargan (Muğla)', 'kesisotu', çoban bağırtan', 'kafa supuren', 'karan çiçeği', 'lavanta çiçeği', 'karahan', 'Muğla kekiği' ve 'yalancı lavanta çiçeği' isimleriyle bilinmekte olduğundan akademik araştırmalarda söz edilmiştir.

Genellikle infüzyon (demleme) şeklinde (% 25) kullanılır.

Karabaş otlarının demlenmesi veya kaynatılması şeklinde hazırlanan çayın öksürüğe, bronşite, soğuk algınlığına karşı etkili olduğu yapılan pek çok araştırmada tespit edilmiştir.

Arzu ettiğiniz yoğunluğa bağlı olarak karabaş otunu belirleyin. Suyunuzu kaynatın, ardından biraz bekletin. Yeterli sıcaklığa ulaşan suya karabaş otunu da ilave ederek 5-10 dakika demlenmeye bırakın. demleme sona erince karabaş otlarını süzerek çayınızı tüketebilirsiniz.

 

EGET Vakfı İktisadi İşletmesi’nin sattığı ürünlerden edinilecek gelir öğrencilere burs olarak aktarılmaktadır.

DOĞADAN SİZE, SİZDEN EĞİTİME