EGET KUZLUK - 5 LT

Teslim tarihi: 1-2 Gün
320,00 ₺

Dalındaki Zeytin Denli Görkemli

Ürün Özellikleri

Erken hasat natürel sızma zeytinyağı

Filtresiz

5 litrelik tenekede

Net hacim:5 litre, Net ağırlık 4,60 kg

 

Bilgilendirme

Eget Vakfı İktisadi İşletmesi’nin sattığı ürünlerden edinilen gelir, öğrencilere burs olarak aktarılmaktadır. Detaylı Bilgi

Ürün Açıklaması

Size, Olive Japan 2020 Uluslararası Erken Hasat Zeytinyağı Yarışması'nda gümüş madalya ile ödüllendirilen filtresiz ve sızma yağımız EGET Kuzluk'u sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

EGET Kuzluk, 23 ülkeden 700 prestijli markanın yarıştığı uluslararası Olive Japan 2020, Erken Hasat Sızma Zeytinyağı Yarışması'nda GÜMÜŞ MADALYA ile ödüllendirildi.

Muğla ili, Menteşe ilçesi, Kuzluk Mahallesi’nde yetişen zeytinler henüz yeşilken yani zeytinin polifenol ve oleik asit değerlerinin en yüksek seviyeleri içerdiği bir dönemde toplanarak soğuk olarak sıkıldılar ve natürel sızma zeytinyağına dönüştüler.

EGET Kuzluk zeytinyağı, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen ve T.C. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü‘nce ‘Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi’ kapsamında düzenlenen Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasında Altın Madalya kalite ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Zeytin meyvesinin lezzetinin korunabilmesi ve faydalı bileşenlerin uzun süre kaybolmadan saklanabilmesi amacıyla, 5 litrelik tenekeyi açtıktan sonra koyu renk cam şişelere aktarmanızı önermekteyiz.

Fenolik bileşenlerin etkilerinden ve zeytinin lezzetinden en üst düzeyde yararlanabilmeniz için EGET Kuzluk, filtre edilmeden şişelendi. EGET Kuzluk filtre edilmediğinden, tenekenin tabanında tortu oluşması olağandır.

Uzman Yorumu

NEDEN FİLTRESİZ ZEYTİNYAĞI?

Filtresiz sızma zeytinyağları, birkaç hafta ya da birkaç ay depolama tanklarında bekletilmeleri durumunda, filtreli yağlara göre farklı özelliklere sahip olurlar. Filtresiz sızma zeytinyağına uygulanan bu işlem, içerdiği maddeler nedeniyle, yağın göze bulutsu bir şekilde görülmesine neden olabilir. Bu bulutsuluk durumuna, asıltı (kolloid) veya serpinti (dispersiyon) de denilmektedir. Bazı tadım uzmanları, ünlü yemek gurmeleri ve tüketiciler, zeytinyağındaki bulutsu görünümün daha çok, tazeliğe ve kaliteye işaret ettiğini düşünmektedirler. Taze zeytinyağının bulutsu bir görünüme sahip olmasının nedeni, değişken miktarda ve mikro boyutta zeytin suyu damlacıkları ve zeytin meyvesi içermesidir.
Sızma zeytinyağının içeriğini major ve minör bileşikler oluşturur. Major bileşikler, gliserollerdir ve toplam yağ ağırlığının %98’inden fazlasını oluştururlar. Minör bileşikler ise alifatik ve triterpenik alkoller, steroller, hidrokarbonlar, uçucu bileşenler ve antioksidanlardan (%2 gibi düşük bir oranda) oluşan 230’dan fazla kimyasal bileşiktir. Antioksidanların ana kaynağını, karotenler ve fenolik bileşikler oluşturur. Sızma zeytinyağının minör bileşiklerinden fenollerin birçoğu kuvvetli antioksidan aktiviteye sahip olduğu için, vücutta serbest radikallerden kaynaklanan zararları gidermekte ve böylelikle vücudu, çeşitli hastalıklara karşı korumaktadır.
Zeytinyağı elde edilirken sıcaklığın artması, bitkisel dokudan salınan fenollerde artış olmasını ve yağ fazında çözünen fenol miktarının da artmasını sağlamaktadır. 25 C’tan 30 C’a çıkışta fenollerin arttığı gözlenmektedir. Sıcaklık 30 C’tan 35 C’a çıkınca, fenol miktarında artış görülmemektedir.
Oksidasyon, yağların kimyasal, duyusal ve beslenme özelliklerinde önemli ölçüde zarara neden olmaktadır. Bunlar, enzimatik oksidasyon, fotoksidasyon ve otooxidasyon gibi çeşitli oksidatif bozunmalar yoluyla gerçekleşir. Yağların oksidatif kararlılığı, onların, yağ asiti tokoferoller ve polifenoller gibi antioksidan maddelerin yapısı ve miktarı ile belirlenir. Bu maddelerin filtrasyon sistemiyle azalması oksidasyon kararlılığını ve dolayısı ile raf ömrünü azaltmaktadır.
Tüm bu sonuçlar değerlendirildiğinde, ağaçtan sofraya kadar birçok değişime uğrayan zeytinin, zeytinyağı oluşumunda niteliklerinin artması ve var olan niteliklerini koruması için zeytin işleme aşamalarında kalite korunmalıdır. Bu nedenle filtresiz zeytinyağı tercih edilirse, içeriğinde bulunan bileşikler ile daha kaliteli; duyusal olarak daha etkin; oksidasyona karşı daha kararlı bir ürün elde edilmiş olur.
Dr. Çiğdem Kuş
Kimyager

ÜRÜN ANALİZİ

EGET KUZLUK zeytinyağı satışa sunulmadan önce, kimyasal analizi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılmıştır.

KULLANICI GÖRÜŞLERİ

"Zeytinyağı.....altın mucize derler. Bizde çok severek tüketiriz ve olabildiğince doğru, kaliteli uretilmislerini araştırıp almaya çalışırız. EGET Vakfının Kuzluk zeytinyağı gerçekten üstün kalite ve tatda. Eğer 14 yaşındaki bir çocuk kızarmış ekmeği bu yağa bana bana yiyorsa, tadı için başka yoruma gerek yok sanırım .Sevgilerimle 💕"
Nuray BİLGİÇ

"Zeytinyağı tadımı konusunda bilgili değilimdir, ama büyük lezzetle sabah kahvaltısında, salata da yerim. EGET Kuzluk evimize girdiğinden bu yana öksürene dahi bir kaşık içiriyorum. Ayrıca her ekmek bandığımda ; çocuklar geliyor aklıma ve yürekten gülümsüyorum. Teşekkürler EGET❤️🙏 “
Dilek ALİKAYA

"EGET Kuzluk, bence mükemmel, kutlarım bir kez daha! Hafif, yumuşacık. İçerken, ipeksi bir hisle akıp gidiyor boğazımdan. Üstelik; yağa ilişkin özelliklerinin yanı sıra, benim için en kıymetli yanı, ülkemin gençlerine hizmet ediyor olması. Ne denli emek ve özveri ile oluştuğunu çok yakından bildiğim için, ne yazsam az gelir. Emeği olan herkese gönülden teşekkürlerimi sunarım." En derin saygı ve sevgilerimle,
Z.Serpil TURAN

Sevgili EGET ailesi, çok üzgünüm sizden bu kadar geç alışveriş yaptığım için ,öncelikle bugüne dek hep farklı yörelerin doğal sızma zeytinyağlarını kullandım ama hiç birinde zeytin tadını ve kokusunu bu kadar yoğun hissetmedim,ellerinize sağlık, el sabunu ve lavanta spreyinden çok memnun kaldım çok çok teşekkürler 🙏🏻💙
Neslihan ÇAVUŞOĞLU